FRAM #12 // Cafeteatret, Oslo
På denne konserten blir det klanger fra Brasil og Island!
FRAM ensemble fremfører musikk av Anna Thorvaldsdottir og Eydis Evensen.
I andre halvdel får vi høre Gabriela Garrubo med egenkomponert musikk!
FRAM #11 // Cafeteatret, Oslo
På høstens første konsert blir det nye verk fra komponistene Natasha Barrett og Mariam Gviniashvili, og ny musikk fra folkemusiker Tuva Færden
FRAM #10 / Caféteatret, Oslo
FRAM konsertserie feirer sin 10. konsert i serien og inviterer til en kveld på Caféteatret med Julie Kleive og FRAM ensemble! <3
Mer info kommer
FRAM ensemble / Rød Herregård, Halden
FRAM ensemble spiller konsert på Rød Herregård i Halden
FRAM ENSEMBLE / SANDEFJORD KIRKE
FRAM ensemble spiller konsert i Sandefjord kirke på selveste kvinnedagen
Mer info kommer
FRAM ENSEMBLE / SENTRALEN, OSLO
Lunsjkonsert i Vinterhagen på Sentralen. I regi av Dextra Musica.
Program:
Louise Adolpha Le Beau – Klaverkvartett op. 28
GRATIS

CAFETEATRET GRØNLAND
Det er klart for sesongavslutning med FRAM konsertserie, og vi har en konsert spekket med bra musikk skrevet av noen rå damer! Og som alltid: Øl og god stemning!
SOPHIE KAUER er cellisten hele verden snakker om. I 2022 ble hun valgt ut blant hundrevis av søkere til å spille en av hovedrollene i filmen TÁR, som endte opp med å bli en Oscarnominert braksuksess. I mars 2023 ga hun ut sin første EP «Unsung» på Deutsche Gramophon, hvor hun blant annet fokuserer på å fremme musikk skrevet av kvinner gjennom tidene. Platen hennes ligger for øyeblikket på første plass på Billboard for klassisk musikk i USA, som yngste klassiske artist noensinne! Sophie kommer til oss for å gjøre musikk fra nettopp denne platen, sammen med pianist HARALD RAMM HAUGLAND. Harald er en prisbelønt og allsidig pianist og komponist, som har spilt på en rekke av landets største festivaler, som Festspillene i Bergen, Hemsingfestivalen, Oslo kammermusikkfestival og Trondheim kammermusikkfestival.
Duoen spiller CLARA SCHUMANN (1819-1896) sine kjente og vakre romanser op.22, originalt skrevet for fiolin. I tillegg spiller de en av de flotteste komposisjonene til den anerkjente komponisten NADIA BOULANGER (1887-1979), nemlig hennes tre stykker for cello og piano.
GUOSTE TAMULYNAITE er en Oslo-basert pianist og komponist fra Litauen, som også jobber med improvisert musikk, samtidsmusikk, og interdisiplinære kunstprosjekter. Hun har komponert og spilt musikk for en rekke anerkjente festivaler, blant annet Borealis festival, Vossajazz, Sildajazz, Mandaljazz, CODA dansefestival og Ravnedans. Guoste kommer til oss for å gjøre et solo-sett med egenskrevet elektronisk musikk.
I tillegg til dette blir det musikk av LILI BOULANGER (1893-1918) og CAROLINE SHAW (1982), fremført av FRAM ensemble.
Utøvere
Sophie Kauer
Harald Ramm Haugland
Guoste Tamulynaite
Anna Rødevand
Nanna Ikutomi Sørli
Sophia Hugo Cabo
Edel Bolstad
Billetter
Ordinær: 250,-
Student: 100,-
PublikUng: 100,-
Honnør: 200,-
Konserten er støttet av Kulturrådet, Bergesenstiftelsen og Trafo.
KJØP DIN BILLETT HER

CAFETEATRET GRØNLAND
FRAM konsertserie har gleden av å presentere en ny konsert på Caféteateret med musikk skrevet av kvinnelige komponister! På programmet står nyskrevet musikk med lysinstallasjon, en vakker bratsjsonate, øl og som alltid god stemning!
REBECCA CLARKE (1886-1979) var en britisk-amerikansk komponist, og en foregangskvinne på flere områder. Hun var en eminent bratsjist, og en av de første kvinnene til å bli fast ansatt i et symfoniorkester. Komposisjonskarrieren nådde sitt høydepunkt med hennes «Sonate for Bratsj og Klaver», som ga henne delt førsteplass i en stor komposisjonskonkurranse i England. Dessverre ble prisen senere trukket tilbake – blant annet fordi kritikere mente at en så god komposisjon umulig kunne være skrevet av en kvinne!
Til å fremføre sonaten har vi fått med oss ingen ringere enn EIVIND RINGSTAD, i samspill med FRAM ensembles egen pianist EDEL BOLSTAD. Eivind fikk sitt gjennombrudd etter å ha vunnet 1. pris i «Eurovision Young Musicians 2012», og året etter debuterte han med Oslo Filharmoniske orkester og dirigent Eivind Aadland. I perioden 2016-2018 ble Eivind valgt til «BBC’s New Generation Artists Scheme» som ledet til flere engasjementer i Storbritannia, inkludert debutkonsert i Wigmore Hall og under Edinburgh International Festival. Som solist har Eivind opptrådt med orkestre som blant annet Bergen Filharmoniske, BBC Symphony Orchestra, Copenhagen Phil, London Sinfonietta, Mozarteum Orchester Salzburg og Det Norske Kammerorkesteret.
Fiolinist og komponist INGER HANNISDAL lager sjangeroverskridende musikk i møtepunktet mellom folkemusikk, samtids- og improvisasjonsmusikk. Musikken hennes utforsker mikrotonalitet i melodier og harmoni, ulike former for ujevn time, og utvidede teknikker på fiolin. Blant hennes inspirasjonskilder finnes tradisjonsmusikk fra Midtøsten, som hun studerte ved Université Antonine i Libanon, men også jazz og norsk folkemusikk. Hun er for tiden plateaktuell med «North South East West», som er nominert til TONOs komponistpris.
Verket hennes «ELVA // for preparert fiolin» illustrerer Akerselva som renner gjennom Oslo: noen ganger i åpne naturlandskap, noen ganger overbygd av by og betong. I Oslo representerer elva både natur og industri. Musikken tar i bruk mekaniske preparasjoner på fiolinen, som endrer fiolinlyden radikalt - noen ganger til det metalliske og industrielle, andre ganger til det overjordiske og fløytete. De uendrede strengene får klinge imot de bearbeidede, og skaper kontraster som gjenkaller både det klare og det ugjennomsiktige, som å se toner gjennom rennende vann.
Utøvere
Eivind Ringstad
Inger Hannisdal
Edel Bolstad
Billetter
Ordinær: 250,-
Student: 100,-
PublikUng: 100,-
Honnør: 200,-
Konserten er støttet av Kulturrådet, Bergesenstiftelsen og Trafo.
KJØP DIN BILLETT HER
CAFETEATRET GRØNLAND
FRAM er konsertserien med musikk skrevet av kvinnelige komponister!
Vi er endelig klare for en ny konsert i Cafeteatret, denne gangen med tre veldig forskjellige, fantastisk spennende komponister på programmet!
PAULINE HALL (1890-1969) var en markant person i norsk musikkliv på begynnelsen av 1900-tallet. Hun er kanskje mest kjent for å være initiativtaker og leder for foreningen «Ny musikk». Hall studerte i Paris, hvor hun opplevde komponister som Debussy, Ravel, Mussorgsky og Stravinsky på nært hold, og musikken hennes var sterkt preget av den franske impresjonismen. Hall sin sonate hadde ikke blitt spilt på over 100 år, før pianist Julie Yuqing Ye børstet støv av den i fjor. Vi gleder oss til å høre en sjelden fremførelse av dette fantastiske stykket!
HARPREET BANSAL (f.1980) er en norsk-indisk fiolinist og komponist. Kombinasjonen av indisk musikk- og familiebakgrunn og en norsk oppvekst har ført til en svært personlig tilnærming til den indiske musikkarven, og Harpreet beskrives som en egenartet og radikal tolker av indisk raga. Harpreets første soloalbum Samaya (2018) fikk strålende anmeldelser i Norge og utlandet, og ble nominert til Spellemann i kategorien Åpen klasse. I 2021 ble hun tildelt den prestisjetunge NOPA-prisen i Åpen klasse for det kritikerroste albumet Movements. Hennes nyeste album Parvat, der hun er solist med Kringkastingsorkesteret, kom ut februar 2022 til fantastiske kritikker. Harpreet kommer til oss sammen med bassist Adrian Myhr, for å fremføre et utvalg av sin egen musikk.
Amerikanske MISSY MAZZOLI (f.1980) har fått internasjonal anerkjennelse både for sin kammermusikk, orkestermusikk og opera. I 2018 ble hunn Grammy-nominert i kategorien «Beste klassiske komposisjon», og The New York times har kalt henne «En av de mest kontinuerlig oppfinnsomme, overraskende komponistene som jobber i New York”. FRAM ensemble spiller hennes stryketrio «Lies you can believe in», inspirert av blant annet folkemusikk, punk og elektronika.
Utøvere:
Harpreet Bansal
Adrian Myhr
Julie Yuqing Ye
Anna Rødevand
Nanna Ikutomi Sørli
Sophia Hugo Cabo
Billetter
Ordinær: 250,-
Student: 100,-
PublikUng: 100,-
Honnør: 200,-
Biletter kjøpes HER
Konserten er støttet av Kulturrådet, Bergesenstiftelsen og Trafo.

KUNSTKONSERTER PÅ NASJONALMUSEET
På Nasjonalmuseet i Oslo kan man i februar oppleve den helt unike utstillingen «Mestermøter», som tar for seg inspirasjonen som oppstår mellom musikere og billedkunstnere. Sjeldne strykeinstrumenter, fra Dextra Musica (Sparebankstiftelse) blir utstilt sammen med verk fra Nasjonalmuseets samling. I utstillingsperioden vil man ha muligheten til å høre en rekke konserter, der vi i FRAM er vi så heldige å ha fått ansvaret for å kuratere en konsertserie med daglige konserter kl15:30. På disse konsertene vil det utelukkende spilles musikk av kvinnelige komponister. Hver dag presenteres en ny musiker, som vi har fått gleden av å jobbe sammen med og veilede for å finne gode verk som passer den enkeltes konsert og utstilling. Dette blir en unik mulighet til å høre masse fin og nokså ukjent musikk vi sammen har funnet frem til, i helt nye omgivelser!
Kl15:30 alle dager i utstillingen
04.02 - Minna Svedberg og Hanna Kallestad
05.02 - Iver Bunkholt
07.02 - Gustav Rørmark
08.02 - Elias Grimstad og Andreas Grimstad
09.02 - Johannes Schantz
10.02 - Sandra Lied Haga
11.02 - Andres Maurette O’Brian
12.02 - Ragna Rian og Ema Grcman
14.02 - Ine Han Brekke
15.02 - Klara Kotarsky
16.02 - Sophia Hugo Cabo
17.02 - Tuva Færden
18.02 - Cecile -Laure Kouassi og Minna Svedberg
19.02 - Brage Sæbø og Johannes Schantz